Poziv za učešće u treningu « Predstavljanje modela razvoja klastera u EU «

Kuća Klastera ima zadovoljstvo da vas pozove da učestvujete u treningu « Predstavljanje modela razvoja klastera u EU « za lokalne partnere i institucije podrske u razvoju klastera u okviru projekta « Balkanski klaster », koji će se održati 19 – 20.11.2015 (cetvrtak – petak) u Regionalnoj Privrednoj Komori, Mala sala, ul. Dobrička 2, I sprat, u Nišu, od 09:30 – 16:30h. Predavac na treningu ce biti g-dja Dr. Nikolina Trajanoska, medjunarodni strucnjak za razvoj klastera, koja iza sebe ima desetogodisnje iskustvo na polju razvoja konkurentosti, inovativnosti i klastera.

Trening je osmisljen za partnere iz sektora MSP, javne uprave , opštinske uprava, obrazovanja i naučnih institucija.Cilj obuke je da se poveća svest lokalnih aktera o konceptu klastera i razvoj odgovarajuće politike u cilju stvaranja povoljnijeg ambijenta za ovu vrstu poslovne saradnje .

Projekat « Balkanski klaster» ko-finansiran je od strane EU kroz IPA program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, u cilju stvaranja platforme za saradnju klastera, malih i srednjih preduzeća i institucija za podršku u prekograničnoj regiji Bugarske i Srbije. Projekat se implementira od strane « Fondacije za razvoj preduzetništva », Sofija, u partnerstvu sa « Kućom Klastera », Niš.

Kontakt osoba: Dr Danka Milojković
Tel : 018/522 120;
E-mail: danka@clusterhouse.rs