TCI EVROPSKA KONFERENCIJA KLASTERA U SOFIJI USPEŠNO PRETVORILA IZAZOVE U MOGUĆNOSTI

tci2018

Bila je ovo prva TCI regionalna konferencija na Balkanu i okupila je više od 130 aktera klastera iz 26 zemalja. Rukovodilac Odeljenja za klastere EC DG Growth gospođa Ulla Engelmann i sekretar Globalne TCI Mreže gospodin Alberto Pezzi otvorili su konferenciju koja je realizovana u okviru predsedavanja R Bugarske Savetom EU.

Program konferencije obuhvatao je klaster ture u Sofiji (IKT) i Plovdivu (Mašinstvo), plenarne i paralelne sesije, koktel dobrodošlice i svečanu večeru započetu tradicionalnim Bugarskim folklorom.

ENEF Klaster energetske efikasnosti Vojvodine iz Novog Sada, nosilac bronzane nalepnice ESCA ocenjivača klasterske izuzetnosti i Kuća klastera bili su učesnici konferencije iz Srbije.

Sugestija Kuće klastera bila je da buduća EU Politika klastera predviti „odozdo na gore“ pristup razvoju klastera i finansiranju aktera klastera kako bi jaz u dijalogu između javnog i privatnog sekora bio manji, a time dogovori delotvorniji u cilju postizanja održivog socio-ekonomskog razvoja na Balkanu i očuvanja mira u regionu.

Fotografije i video zapisi sa konferencije dostupni su na linku.

Više informacija o konferenciji dostupno je na linku http://www.tci-network.org/reg2018_sofia .

Kompletan članak o konferenciji dostupan je samo na engleskom jeziku na sajtu Kuće klastera. Unapred hvala na razumevanju. Za dodate informacije možete nam se obratiti putem mejla info@clusterhouse.rs

Pozivamo Vas da se pridružite najvećem svetskom klasterskom događaju u ovoj godini

XX Globalnoj TCI konferenciji u Torontu od 16. -18.oktobra 2018.godine